



Nosaltres som

Una escoleta centrada en el desenvolupament Neuro-senso-motor d'infants entre 0 i 3 anys. La metodologia que seguim dóna suport al desenvolupament neuropsicològic de cada infant. A part d'estimar, cuidar, protegir i guiar, cercam el darrer coneixement sobre la primera infància i l'aplicam en el dia a dia. Donam la màxima importància a l'aprenentatge per pròpies experiències.
Testimonis i opinions
Una de les coses que més m'agraden de Teringa és la comunicació que mantenen amb la família. Quan arribes a recollir la teva filla pots entrar fins la seva aula i parlar tranquil·lament amb la seva mestra que t'informa de tot. Cada dia reps informació, fotos o vídeos del seu dia i és realment sorprenent veure com són quan no tenen els papis aprop.

Isa, la mama d'una Tortugueta
Neuromotricitat, psicomotricitat i integració sensorial
El ventall tan gran del desenvolupament motriu entre el naixement i el moment que passen de l'escoleta a l'escola "gran", no es veu en cap altra etapa escolar que ve després de la nostra. Consideram l'etapa de 0 a 3 com l'etapa més important del desenvolupament d'una persona. Per aquesta raó, i amb molt de gust, gaudim de cada passa que fa cada un dels Teringuets, ja sigui el girar-se de panxa, arrossegar-se, seure-se, posar-se dret..., i tot el què s'ha de fer abans de començar a botar o colcar en la bicicleta. L'equilibri, els patrons bàsics de moviment, el to muscular i les respostes motrius són les que estimulam des del moment que entren.
La integració sensorial és un aspecte molt important a tenir en compte en el aprenentatge. És com aprenen, mitjançant quin sentit rebrà la informació, com memoritzarà el què ha aprés. Per ara, mentre juga a Teringa, ho farà amb tots els sentits.
Un infant que es mou, a part del seu cos, ha de tenir en compte els moviments dels altres, els obstacles que l'envolten i les barreres que li poden complicar el pas. La interacció amb els companys i la propiocepció d'ell mateix també influiran en el seu desenvolupament.

Autonomia, rutines i els hàbits
Cada infant té el seu ritme de vida, li deim bioritme, la funció rítmica del sistema nerviós. El bebés tenen un interval molt més curt que els infants de 3 anys. Nosaltres establim les rutines basades en el bioritme de cada edat. Els hàbits ajuden a reafirmar el "sé que hem de fer i com" i al mateix temps podem treballar l'autonomia que construeix l'autoestima i confiança en sí mateix.

Propiocepció i les relacions amb els altres
Durant els primers tres anys els infants descobreixen el seu JO. Passen d'un bebé que no sap on acaba el seu cos i no entén el concepte de jo o tu, a començar a explicar les seves sensacions i anomenar totes les parts del cos. Experimentar amb la relació d'on està el meu cos en l'espai a voler ajudar a un amic que no pot pujar al tricicle. Nosaltres tenim la sort d'acompanyar-los en aquest viatge.

La música i la seva influència en el desenvolupament auditiu i del llenguatge
A Teringa cantam cada dia i molt, tenim un gran repertori de cançons, però quan ens referim a música i estimulació auditiva, necessitam n'Ali de l'escola Fundació Mésmúsica.